Destinatii pentru weekend aproape de Bucuresti

martie 20 2021

Destinatii week-end langa capitala

Idei de excursii Bucuresti

Ti-e dor de vacantele de altadata?Ai vrea sa iesi in aer, sa stai pe o pajiste fara sa te deranjeze cineva? In ultimul an, din pacate nu prea am mai avut parte de asa vacante sau iesiri chiar si de o zi. Tocmai de aceea ne-am gandit ca este indicat sa va supunem atentiei cateva destinatii pentru weekend aproape de Bucuresti.

Consider ca acestea sunt accesabile, la indemana fiecarui turist, mai ales daca locuiesti in Bucuresti sau in apropiere. Nu iti vom oferi recomandari de restaurante, ci mai degraba zone cu peisaje de vis si cu istorie sau cultura de vizitat si invatat.

 • Domeniul Golesti

Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poti vizita, se afla la 100 km de Bucuresti. Nu te speria de distanta, odata ce ai intrat pe autostrada Bucuresti – Pitesti, intr-o ora vei fi la destinatie.

Locatia are parcare, o taxa de acces modica, vei putea vizita conacul, dependintele, muzeul taranului amenajat foarte fain, livada, puteti vedea poneii, sunt locuri de joaca, este zona viticola, un muzeu superb al satului, cu casute din perioada in care a trait familia boierului Golescu.

City Break Domeniul Golesti

 • Ferma Cocosul Rosu

Un alt loc in care va poti petrece o zi in aer liber, fara sa te plictisesti. Este si mai aproape de Bucuresti, tot pe A1. Doar sa iti iei reperele bine de pe site, caci e un pic mai complicat de ajuns odata iesiti de pe autostrada.

Poti servi masa cu bucate din ferma proprie, te poti bucura de locurile de joaca, de plimbarea cu caruta pana la casa batraneasca din camp,  poti hrani animalele si alerga puisorii de gaina.

La plecare poti cumpara  branza, oua, lapte. O destinatie inedita, o alternativa si pentru orice after school Bucuresti sau si pentru cei csare promoveaza activitatile in aer liber precum echipa Mayanto.ro

 • Palatul Stirbei, Buftea

Probabil il stii daca ai fost  vara la concerte sau daca ai fost la vreun eveniment privat acolo. Poti petrece o zi intreaga prin palat si parcul din imprejurimi. Din pacte nu ai voie sa stai pe marginea lacului, dar sigur gasesti o zona in care sa poposesti si sa te odihnesti.

 • Comuna Belciugatele

Este la doar  20 de kilometri de Bucuresti si e vizitata la fiecare sfarsit de saptamana de foarte multi turisti. Este un loc foarte bun pentru pescarii amatori, dar si pentru cei care vor sa iasa la iarba verde si sa admire peisajul spectaculos din zona. De asemenea, sunt si cateva hanuri si un complex turistic pentru cei care vor sa petreaca un weekend relaxant.

 • Palatul Mogosoaia

Este un loc de care te indragostesti iremediabil. In timp, parcul palatului s-a transformat foarte mult si s-a extins. Te poti desfata o zi intreaga in parc, poti face picnic sau merge cu trotineta sau bicicleta deoarece aleile sunt asfaltate. E usor accesibil – la 15 km de centrul Bucurestiului, parcare privata platita.

Duminica e in general , foarte aglomerat, din pacate. Dar chiar si asa, parcul este incapator pentru toti cei dornici de o zi in natura.

Palatul Mogosoaia City Break

 • Parcul de la Comana

Sunt 38 km de la Bucuresti la Comana. Acum ceva ani in urma, era destul de liber si in week-end.

Acum este bine sa mergi in timpul saptamanii sa te poti bucura de  parcul natural Comana, dar si de parcul de aventura.

Tot la Comana este si Moara de Hartie, din Satul Mestesugarilor. Totodata, este recomandabil sa iei cu tine si tot ce este necesar pentru sport si activitati in natura, de la mingi de fotbal, volei, rachete de tenis si produse similare precum cele din oferta Bazaar Gadgets, pana la paturici, sezlong mobil si multe altele, inclusiv articole pentru copii si bebelusi.

 • Padurea Pustnicu

Aproape si ea de Bucuresti, insa cu recomandarea de a fi vizitata in perioade in care sa nu iasa lumea la gratar – poate primavara, sau poate in perioade de vacanta.

Altminteri, este foarte aglomerat si destul de murdar, adaugand mirosurile specifice de gratare, daca esti vegetarian sau tii post este cam neplacut.

padurea pusnicu langa bucuresti

 • Campina si Valea Doftanei, lacul Paltinu

Pajistea lacului Paltinu este un loc potrivit pentru gratar, picnic, joaca.  Este un loc deosebit, atat pentru cei mai tineri cat si pentru familiile numeroase.

Pescarii amatori isi au locul lor pe malul lacului. Frumos, liniste si un loc in care te incarci de energie si de ganduri bune.

Este situat la o distanta de 100 km de Bucuresti. Drumul este cam prapadit, dar probabil din cauza faptului ca este foarte circulat tot timpul anului.

valea doftanei campina prahova

 • Padurea Baneasa sau Snagov

O noua locatie foarte aproape de Bucuresti, nu este nevoie de o zi intreaga pentru o excursie, pentru ca sunt posibilitati cam putine de petrecere a timpului.

Poti ajunge foarte usor utilizand solutiile de transport excursii cu capacitati reduse de transport sau pe cele organizate aferente grupurilor mari de turisti. Poate doar daca vrei sa iei masa la un restaurant din zona sau sa va petreceti timpul la piscina.

 • Targoviste

Curtea Domneasca Targoviste city break

Distanta de Bucuresti: 81 km. Este un loc incarcat de istorie, foarte potrivit de mers cu cei mici.

 • Capitala a Tarii Romanesti intre anii 1396 si 1714, se pot vizita:
 • Complexul Monumental-Muzeal Curtea Domneasca
 • Turnul Chindiei si Biserica Domneasca
 • Castrul Roman Jidava, o intoarcere in epoca dacilor

Va dorim o primavara frumoasa si drumetii placute!

 

 

Write a Reply or Comment