City Break Berlin

martie 04 2020
City Break Berlin

City Break Berlin 2020

Excursie Berlin

Capitala Germaniei este o destinatie cosmopolita de vizitat atunci cand doresti sa petreci aici un sfarsit de saptamana prelungit sau poate chiar  o vacanta. Cand luam in calcul un city break Berlin, in mod clar analizam toate atractiile acestui oras minunat, va recomandam minim cinci, obiective de vazut pentru o prima vizita in Berlin.

City break Berlin 2020 inseamna deopotrivă hip și chic, modernul și vechiul, german și  totodata multicultural. Și un alt aspect important, Berlinul reprezinta una dintre cele mai bune destinații din punct de vedere culinar pe care merita sa le incercati.

Prima data poti  sa vezi Reichstag-ul si sa-l vizitezi intr-un tur, trebuie sa te programezi online, totul este gratuit si esti ghidat pe sub impunatoarea  lui cupola de sticla. De sus poti avea o panorama de 360 de grade a Berlinului iar audio ghidul iti va indica  toate lucrurile importante din punct de vedere cultural si istoric, pentru ca la final sa te simti ancorat in tot ceea ce inseamna spiritul acestui oras plin de istorie.

Al doilea obiectiv pe care nu trebuie sa- l ratezi este Tiergarten. Din Reichstag treci imediat pe sub Poarta Brandenburg poate cel mai cunoscut monument al Germaniei, si pe langa Unter Den Linden (care, trebuie sa  o vizitezi) si pornesti la pas catre acest  parc urban imens care te intampina cu canale, pajisti, copaci frumos aranjati si multe alte privelisti care arata latura moderna a orasului,  este cunoscut  faptul ca orasul  Berlin are o  apartenta  aparte pentru partea artistica a vietii sociale, de la moda la muzica.

Tiergarten Berlin

Mai mult de atat, in timpul  verii, Tiergarten este o minunatie, o oaza de relaxare atat pentru localnici cat si pentru cei care viziteaza.

Al treilea obiectiv poate fi  un drum catre Insula Muzeului, aici  vei putea vizita Muzeul Pergamon, care are  expusa arta antica si arhitectura si artefacte care au apartinut Greciei sau cele din Roma, Babilon si Orientului Mijlociu. Sunt foarte  multe muzee in Europa, dar la Pergamon ai o serie de trairi foarte intense, chiar cele mai intense de istorie cu adevarat a lumii. Chiar daca expozitiile nu au prea mult de-a face cu orasul in sine, Pergamon este o a comoara culturala reala a Capitalei Germaniei.

Aceasta bogata enciclopedie, acest patrimoniu valoros a fost scos in evidenta de-a lungul timpului prin multiple conferinte, semenerii si lucruri stiintifice sau pur si simplu intalniri ale oamenilor din domeniu, un exemplu in acest sens fiind cei de la Traduceri Germana sau Imoneria.

A patra recomandare pe care o facem pentru ca se afla tot in zona culturala, este  Muzeul Evreiesc (Jüdisches Museum), situat la Hallesches Tor, care ne prezinta 2000 de ani de istorie si cultura evreiasca pe teritoriul german.

Muzeul in sine, este  creat de Daniel Libeskind,  si ne expune de asemenea, viata evreilor care au trait in Germania, intr-o lucrare arhitectonica cu mare stil si anume: sub forma stelei lui David. Muzeul expune viata evreilor in Germania, fara  sa  treaca peste  evenimentele  foarte tragice ale Holocaustului.

Al cincilea punct de vizitat pe care il recomandam  in Berlin sunt ramasitele Zidului Berlinului,  poate cel mai interesant loc in care acestea pot fi vizitate si anume cel situat in Galeria de Est, unde vei intelege, cu siguranta, cel mai bine un lucru important: cum se putea trai intr-un oras impartit in doua lumi complet diferite. Vei putea vedea picturile si graffiti-urile  aflate  pe zid si vei putea sa vezi cu ochii tai

ramasite ale zidului Berlinuluidimensiunile reale ale acestei  constructii ridicate in timpul anilor de comunism care te duce cu gandul la tot ce poate fi mai rau pentru omenire.

La sfarsitul zilei tale prin Berlin,  poti merge sa bei o bere in Berlin Biergarten, sa cumperi cate ceva din buticurile din Mitte si Charlottenburg si mai poti face  o plimbare pe cursul  raului Spree, pentru a termina seara cu cateva ore de distractie intr-un club de noapte din Kreuzberg.

Aeroporturile din Berlin

Ca si o veste bună, biletul de calatorie catre Berlin este destul de ieftin. Din București  ai zbor direct cu  Air Berlin, fiind  a doua cea mai mare companie a Germaniei, dar și operatorul low-cost Ryanair, unde biletele pot fi chiar și 10 euro dus-întors!

Ambele companii au zboruri din București spre Berlin în fiecare zi din saptamana. Poti zbura si din Timișoara la Berlin tot cu Ryanair (două zboruri pe saptamana) iar din Cluj zborul este cu Wizz Air (două zboruri pe saptamana).

Dacă alegerea ta este Air Berlin, vei ateriza pe aeroportul principal din Berlin, Tegel, in nord-vestul orașului la 10 km distanță de centru. Daca  vei alege sa zbori  cu Ryanair sau Wizz Air, vei ateriza pe Schönefeld la 20 km distanță de centrul orasului.

Cazare în Berlin

Berlinul este un oraș pentru toti iar acest lucru se poate vedea și in ceea ce priveste cazarea aferenta pentru city break Berlin. O cameră dublă la un  hotel este de  30-40 EUR pe noapte și poate trece si de 200.  Charlottenburg pare sa fie  cel mai ieftin cartier pentru turiști, aici  se află si Grădina Zoologică, dar zona pe care o recomandăm este Kreuzberg, sau  cartierul artiștilor, o multitudine de culturi și creativitate.

Tot aici veti putea descoperi os erie de magazine traditionale pline de asa-numitele „coole gadgets„, accesorii si produse high-tech si nu numai pentru cei pasionati dar si pentru viata de zi cu zi.

Doua trei zile  petrecute la Berlin, poti sta la Moxy, un hotel mid-range din grupul Marriott, desch

City Break Berlin Germania

is destul de curand. La Moxy, poţi avea o cameră dublă la pret de  70 EUR pe noapte în anumite perioade.

Totul arată impecabil, si este  avantajos ca  hotelul  se află la 3 minute de mers pe jos de la  gara Ostbanhof, de aici  ai acces la trenul catre Schonefeld si in  20 de minute ajungi la aeroport şi la o staţie de S-Bahn.

Ce poti manca in Berlin?

Berlinul reprezinta una dintre cele mai “foodie” destinaţii ale Europei.

Fiind un  un mare amestec cultural, nu este greu să găseşti în Berlin mâncare etnică bună din mai toate ofertele lumii. Va recomandam sa incercati mai multe localuri, sa va interesati de la localnici si sa aplicati acele recomandari dar, nu in ultimul rand, sa parcurgei cateva recenzii existente in mediul online sau in listarile de tip Google Business.

Excursie placuta dragilor!

Write a Reply or Comment