Excursie Bucovina

ianuarie 30 2020
Excursie in Bucovina

Excursie in Bucovina

City Break Bucovina

Județul Suceava se afla  în partea de nord-est a României și este parte integrata din zona folclorică Bucovina. Suceava  reprezinta unul dintre cele mai frumoase si interesante județe ale  regiunii istorice din  Moldova, aici aflandu-se multe obiective turistice. Excursie Bucovina inseamna o noua vizita a mănăstirilor stravechi, a cetăților medievale, stațiuni turistice de renume,  și zone cu peisaje din povesti.

Odata ajunsi în această zonă a țării, vă indicam cateva  obiective turistice care  trebuie vizitate, de care ne putem bucura alaturi de oamenii locului.

Daca ne gandim la un city break Bucovina, in mod clar ne gandim la Suceava, orasul care este reședința de judet. Suceava  este printre cele mai frumoase orașe din regiunea  Bucovina o regiune cu o istorie remarcabila, localitate ce impresionează atât prin istorie, dar  și prin frumusețea locurilor.

Orasul Suceava reprezinta  unul dintre cele mai vechi orașe din nord-estul țării noastre, urme ale locuitorilor sai au fost descoperite  din perioada paleoliticului.  Despre documentele istorice se  spune că inca din secolele II – III, in acestea zona  era  o așezare a dacilor liberi, dar  locului i s-a dat importanta si a primit atestat și în Evul Mediu,  aici fiind ridicată Cetatea de Scaun a Sucevei.

Cele mai renumite obiective turistice din  județul Suceava sunnt: Statuile lui Ștefan cel Mare și Petru Mușat, Muzeul Satului Bucovinean, Casa Memorială Simion Florea Marian, Ruinele Palatului Domnesc și Complexul medieval Zamca, Biserica Arbore, Mănăstirea Zamca, Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc”, Planetariu, dar și Parcul Central.

Fie ca decideti sa va deplasati cu trenul sau cu companii de transport persoane, recomandarea noastra este de a va pregati echipamentul sportiv, accesorii de drumetie care va vor fi de real folos in aceste locuri. Nu uitati sa includeti si acele gadgets de orientare turistica, dar si acele accesorii vestimentare pentru cei mici deoarece, plimbarile placute sunt cele impreuna cu toata familia. In acest sens, va recomandam colectiile sportive ALDOMO.

În localitatea  Suceava au fost două dintre cele mai renumite  cetăți medievale ale Moldovei. Si anume  Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Șcheia.

Cetatile  datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea și au fost construite  de domnitorul român Petru al II-lea Mușat, pentru a fi folosite  ca centre de apărare împotriva  otomanilor.

Cetatea de Scaun a Sucevei, recunoscuta ca fiind  Cetatea Sucevei, a fost trecuta pe lista monumentelor istorice ale  județul Suceava  incepand cu anul 2004 și  a fost si renovata cu ceva timp in urma. Aceasta poate fi vizitată de turiști.

În Cetatea Șcheia, recunoscuta  ca si Cetatea din Apus, nu se mai pot vedea  decât cateva  ruineUna dinte cele mai pitorești zone naturale ale județului Suceava este cea a Obcinelor Bucovinei, o subunitate a Carpaților Orientali, desemnată arie protejată de lege în anul 2011.

În medie, aria naturala ale Bucovinei include șapte obcini: Brodina, Curmătura, Feredeu, Humor, Mestecăniș, Moldovița și Obcina Mare. Asadar, a fost declarată sit de importanță comunitara pentru faptul ca pe toate aceste obcini se regaseste cate o localitate.

Aria naturala ne prezinta  peisaje de poveste și localitati  rare de munte, iar biodiversitatea Obcinelor Bucovinei detine și unele habitate naturale. Printre acestea notam  padurile dacice de fag, fanețele montane și vegetația cu specificul malurilor raurilor de munte acoperite cu pamant si tot felul de ierburi.

  • Gura Humorului

Dacă ati reusit sa vizitati si sa ramaneti  impresionați de frumusețea Bucovinei și a județului Suceava, vă recomandam să alegeti și traseele turistice ale stațiunii Gura Humorului.

În acest loc se gaseste  și Mănăstirea Voroneț, una  dintre cele mai importante edificii istorice religioase ale Bucovinei, care a fost cladita  în secolul al XV-lea, din  porunca domnitorului Ștefan ce Mare.

Nu doar  traseele turistice, ni le ofera stațiunea  bucovineană, aici gasiti și o zona de agrement „Lunca Moldovei”, aici se afla  un parc de aventură și un parc dendrologic. Tot aici se afla  și o pârtie de schi, in imediata  apropiere a  Mănăstirii Voroneț, aceasta detine si telescaun, nocturne și instalații pentru a produce zăpada artificiala. Nu uitati sa va delectati cu produsele alimentare, turismul culinar este la amre cautare dar si acele produse vestimentare sau de tip „home supplies” cu care veti putea decora interior spatiul intim de locuit.

De asemenea, zona pentru agrement „Ariniș” este o altă zona de agrement aleasa de turiști, aici gasim amenajate terenuri de sport, o piscină foarte mare cu  dimensiuni olimpice, un bazin pentru înot dedicat copiilor și un patinoar artificial. Excursie in Bucovina

  • Vatra Dornei

Cu numele de „Perla Bucovinei”, reprezinta un alt obiectiv turistic recunoscut al județul Suceava. Turiștii ajung in aceasta zona atât pentru apele minerale și termale, cât și pentru a practica alpinismul sau pentru a face trasee turistice montane, situate în această zonă. Tot în stațiune este in folosinta  o pârtie unde, în sezonul de iarna, pot fi practicate  diverse sporturi de iarnă.

Stațiunea balneară Vatra Dornei  este printre  cele mai recunoscute din țară, aici se pot trata afecțiuni : locomotorii, ginecologice, cardiovasculare, digestive sau pentru aparatul respirator.

Dar in Vatra Dornei, in afara  drumețiilor și a băilor în apele termale și minerale, mai puteți vedea și muzee: Muzeul de Științele ale  Naturii și Cinegetică și Muzeul de Etnografie. Recomandăm, și o plimbare la pas prin oraș, pentru a putea admira arhitectura clădirilor.

  • Munții Rarau

Muntii Rarau sunt parte din Munții Bucovinei și sunt asezati pe o parte a județului Suceava. Turiștii doresc sa viziteze acești munți, care nu sunt foarte înalți (inaltimea lor maximă,  fiind de 1.650 m, în Vârful Rarau), pentru frumusețea peisajelor intalnite aici.

Deoarece munții sunt alcatuiti în mare parte din conglomerate și calcare, aceștia ne incanta prin formațiuni de relief spectaculoase  și aspectoase. Dintre cele mai recunoscute locuri turistice naturale ale zonei avem: Pietrele Doamnei, Piatra Șoimului, Codrul Secular Slătioara,  Popii Rarăului, Cheile „Moara Dracului” și Peștera Liliecilor. Descoperiți mai multe lucruri interesante despre Munții Rarău .

În Bucovina,  putem vizita printre  cele mai frumoase mănăstiri din  Moldova, dar și din tara noastra. Nu doar frumusețea lor arhitecturală, mănăstirile din Bucovina au și o valoare istorică foarte importanta.

O parte dintre acestea au fost cladite, între secolele XV și XVI, de catre domnitorii timpurilor și boieri moldoveni  îi amintim  pe Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș si Alexandru Lăpușneanu.

Cele mai mai de seama dinte acestea sunt Mănăstirea Putna și Mănăstirea Voroneţ, ambele ridicate de  catre Ștefan cel Mare. Dar si mănăstirile pictate cum ar fi: Sucevița, Moldovița, Dragomirna, Humor, Bogdana si Râșca.

Calatorie placuta si multa relaxare!

 

Write a Reply or Comment