City Break Praga 2019

iulie 15 2019
city break praga 2019

Excursie Praga 2019

Obiective turistice si oferte inedite

Orasul Praga este cel mai mare oras al Republicii Cehe fiind capitala tarii. Praga este printre cele mai mari orase ale Europei Centrale si a fost  numita capitala  regiunii istorice Boemia timp de  multe secole. Din acest punct de vedere dar si din multe altele, un city break in Praga reprezinta o idee foarte buna.

Orasul se remarca prin arhitectura  sa medievala unica, centrul istoric al orasului  fiind inscris in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Orasul este pur si simplu magnific, intalnesti peste tot unde mergi poduri, catedrale, turnuri decorate  si cupole ale bisericilor ce  se oglindesc in luciul raului Vltava de multe secole.

Aproape perfect, pare neafectat de trecerea timpului, centrul medieval al orasului are un amestec splendid de strazi pietruite, curti cu ziduriinalte  catedrale, si un  castel din secolul al IX-lea cu misterele sale. Praga in acelasi timp este un oras cu tendinte moderne care vibreaza de energie, muzica, arta, cultura, mese fine si  tot felul de evenimente speciale care satisfac curiozitatile turistului dorinic de cunoastere si relaxare.

Oferte City Break Praga

Poti sa ajungi in Praga calatorind cu avionul, pana la aeroportul Vaclav Havel sau la aeroportul Pardubice, care este putin mai mic si se afla la o distanta de 100 km de Praga. Mai poti calatori cu trenul iar de la gara poti lua un taxi sau transportul in comun.

Daca doresti, poti opta pentru o calatorie cu autocarul la Praga, un biletul este foarte accesibil la pret si ai avantajul de a lua mai multe bagaje, fara sa trebuiasca sa  platesti taxe suplimentare.

city break praga 2019

Referitor la mijloacele de transport in comun, este bine sa stii ca autobuzele nu circula in vechile zone istorice, pentru a  se evita poluarea aerului si poluarea fonica,  pentru a ajunge la astfel de zone, este indicat sa folosesti metroul.

Biletele de metrou pot fi achizitionate de  la automate speciale, in tutungerii, sau in  magazine mai mici, in aeroport si la statiile de metrou, sau se pot achizitiona de la sofer, dar costa mai mult.

Praga este un oras foarte primitor si pentru cei care doresc sa faca plimbari pe jos, deoarece este usor de strabatut distante relativ scurte dintre diferite districte.

Anotimpul prielnic pentru a  vizita  Praga

In Praga gasim un climat temperat, temperaturile sunt variate in timpul anului. Iarna orasul are farmec aparte, dar de regula vremea este foarte imprevizibila, pot fi ierni fara zapada sau  ierni unde furtunile de zapada sunt destul de dese.

Primavara este recomandata pentru a vizita orasul Praga, noi asa am descoperit frumusetile ei, alaturi de echipa Casete Directie Mercedes-Benz care au organizat o inedita conferinta, cu precadere in luna mai, atunci cand orasul este inflorit, mai bine spus este plin de flori.

Vara reprezinta sezonul foarte frecventat in randul turistilor de pretutindeni, insa foarte des temperaturile sunt foarte mari, iar vara  este si anotimpul cu cele mai multe posibile averse de  ploi in orasul Praga.

Ce poti vizita in Praga

Castelul Praga are distinsul renume ca fiind cel mai mare castel antic al lumii, conform inscrierilor existente in Cartea Recordurilor. Din gama complexului arhitectural mai fac parte si  Catedrala Sfantul Vitius, alte palate si muzee, dar  si  distinsa Gradina Regala.

Podul Carol uneste Orasul Vechi deOrasul Mic, si este una dintre cele mai frumoase constructii ale orasului Praga. Este foarte aglomerat in timpul zilei, pentru ca aici artistii stradali dau spectacole in fiecare zi, si tot aici gasim si micii comercianti cu tarabele lor pentru suveniruri. O parte din aceste articole pot fi regasite si in oferta celor de la www.homespotsupplies.com

Orasul Vechi reprezinta centrul istoric din Praga, care are numroase monumente istorice, amintim aici Ceasul Astronomic, Biserica Tyn in stil gotic caracteristic,  vechea Primarie.excursie praga 2019

Orasul Nou a fost construit ca o intindere a Orasului Vechi in secolul XIV si mare parte a zonei a fost refacuta.

Principala atractie turistica o reprezinta PiataWenceslas, unde puteti gasi multe magazine si restaurante, dar si  Muzeul National. Tot aici in zona se gasesc numeroase cluburi, baruri si hoteluri in stil ArtNouveau.

Biblioteca Strahov reprezinta cea mai mare biblioteca care apartine unei manastiri din Cehia, are doua sali in stil baroc, si dateaza din secolele XVII-XVIII.

Acestea nu  se pot vizita pentru ca  se doreste conservarea  minunatelor fresce de pe pereti. Vizitatorii pot sa vada si un mini-muzeu al curiozitatilor si tot felul de obiecte vechi de sute de ani. Articole si accesorii similare pot fi achizitionate si online, descoperiti catalogul de produse si oferte regasite la cei de la Gadgets Shop Online.

Praga este, prin excelenta orasul in care se  pune mare accent pe cultura sa, asadar un city break in Praga te poate relaxa dar si imbogati cu o multitudine de resurse culturale si literare. Sunt multe muzee care incita interesul si curiozitatile turistilor. Exemple ca acestea: Galeria Nationala Ceha, Galeria Praga, Muzeul Militar sau Muzeul Kafka.

Sfaturi utile pentru o vacanta la Praga

Moneda nationala a  Cehiei este coroana ceha, dar sunt unele locuri  unde se accepta si plati in euro, de regula la hoteluri sau  pot fi si  unele supermarketuri si magazine mai mari, dar de regula rata de schimb este  mai mare, iar restul se da numai in coroane cehesti.

Gasiti  case de schimb valutar, dar multe dintre acestea percep comisioane destul de ridicate sau dau o rata de schimb neavantajoasa.

Pentru asta, este bine sa te informezi care este rata de schimb la mai multe case de schimb valutar si sa nu schimbi NICIODATA bani la persoanele care ABORDEAZA turisti pe strada.

Saptamanal, intre orele 11 si 14, aproape orice restaurant din Praga ofera ”meniul zilei”, fara prea  multe posibilitati, dar costa sub 5 euro.  In Praga sunt multe baruri care aduc cu pub-urile din Marea Britanie si unde se serveste bere multa. De asemenea, gasiti si multe ceainarii, care va  servesc tot felul de specialitati din lumea intrega.

Limba engleza este folosita  in mod special in hoteluri sau restaurante mai mari, iar localnicii de regula stiu engleza, germana sau rusa, in afara de limba lor materna, deci atata timp cat stii putina engleza,  te vei putea descurca atunci cand o sa ai nevoie de recomandari sau pentru a comanda mancare la un restaurant.

Ca si concluzie generala, Praga este o foarte recunoscuta destinatie turistica, in mod  special in Europa Centrala, care ofera importante oportunitati  turistice. Va dorim o vara frumoasa, cu multa relaxare si calatorii placute!

Write a Reply or Comment