Excursie Muntii Macin

mai 17 2019
excursie muntii macin

Descopera Muntii Macinului

Excursie Macin – Tulcea

Atunci cand alegi sa vii din București sau din orice alta localitate  la vest de fluviul Dunarea, parcurgi drumul până în orasul Brăila, traversezi orașul inspre iesirea catre Galati, iar la ieșire gasesti o straduta spre dreapta care dupa ce o parcurgem ajungem  la bac. Este traseul indicat si oportun pentru orice idee legata de o excursie muntii Macin.

Bacul circulă incepand cu ora 6 dimineața până la 10 seara insa in conditii deosebite, se pot face curse speciale care au preturile pe masura.

Cu bacul putem trece din jumătate în jumătate de oră spre Smârdan. Odata ajuns în Smârdan, mai ai de parcurs inca 13 kilometri  cu directia inainte si ajungi în orasul Macin din judetul Tulcea.

drumetie macin tulcea

Din nordul țării ajungeti astfel: traversezi cu bacul din localitatea Galati și urmezi traseul pe o distanta de 25 km in direcția I.C. Brătianu – Garvăn – Jijila – Măcin.

Drumetie Muntii Macin

Atunci când ne gandim  la Măcin, automat de gandim la munte. Desigur că Parcul Național Munții Măcin reprezinta si capteaza interesul turistilor fiind atractia  primordiala a  acestei zone, insa gasim la Macin  mult mai multe  lucruri de facut:

  • drumetii montane
  • excursii cu bicicleta
  • echitatie si alte forme de drumetii in natura
  • degustari de vinuri si plimbari in podgoriile dobrogene

excursie muntii macin

Traseu  Munții Măcinului

Pot face aceste trasee toti doritorii, pentru ca nu trebuie sa fii sportiv ca sa faci fata acestor munti. Măcinul poate fi urcat in ritm  domol si admirat peisajul in liniste.

Pantele intalnite aici sunt mici, potecile sunt destul de  late iar marcajul este unul de exceptie. Insa, daca doresti si poti, trebuie sa folosesti si bicicleta de munte in aceasta zona.

Totodata, recomandam sa aveti asupra dumneavoastra echipament sportiv si accesorii de ultima generatie, in anumite situatii se pot dovedi extrem de utile. Ce parere aveti despre cele oferite de cei de la Bazaar Gadgets?

De retinut, trebuie sa ai destulă apa cu tine pentru că nu prea sunt izvoare  pe aici  si mare  grija la vipere. Ceea ce se dezvaluie in fata ta  este  cu desavarsire minunat.

Daca alegi treseul Greci – Dealul pe drumul care pornește din satul Greci, la o distanta de 10 kilometri de localitatea  Măcin  de-a lungul traseului  privelistea este absolut  superba de-a lungul depresiunii, satului și  a fuluviului Dunarea.

Muntele este incantator, atmosfera creata aici este cu totul speciala,  se  pot auzi  vântul și păsările iar ici colo apare  cate o floare sau diferite ierburi si plante pe care cu siguranta le vei observa.

Putem descoperi informatii despre minoritățile Dobrogei și despre  portul lor popular, aspecte despre fauna și flora zonei, dar si elemente de geologie. Chiar la intrare  in Parcul Național Munții Măcin exista  o machetă  a acestei  zone unde poți vedea intocmai vârfurile și traseele pe care poti să le faci. Din fericire, pentru aceasta zona, exista solutii multiple de transport excursii.

Traseul Cozluk

Traseul Cozluk merita parcurs pentru a intalni bujori si testoase,  daca alegi acest traseu frumos, interesant, care ne incanta pur si simplu trebuie sa stii insa ca dureaza patru-cinci ore.

Este un traseu în buclă, are  diferența mica de nivel și usor de urcat, în cea mai mare parte se merge  prin pădure și poienițe, este ideal pentru turistii de toate vârstele.

excursie muntii macin

Lacul Iacobdeal

Parcurgem un traseu de 12 kilometri din satul Greci, in apropiere de Turcoaia, unde cu siguranta o sa avem parte de o surpriza pe masura si anume: lacul Iacobdeal.

Este cam greu de gasit si cred ca nu a prea  a avut parte de promovare, insa nu te astepti sa-l gasesti printre crestele atat de  aride ale Dobrogei, la o altitudine foarte mică,   lacul are  aspect glaciar și o culoare  asociata  altitudinilorde câteva mii de metri.  Lacul are o istorie  simplă: o cariera veche  s-a surpat si a lasat  sa apara la suprafață apa care a dus la formarea  lacului de astăzi.

Lectii de calarie/echitatie

Trebuie să știi că în apropiere poti incerca, daca inca nu ai incercat, sa iei lectii de calarie in apropierea  satului Cerna, la intrare în Parcul Național Munții Măcin,  unde se  află Padocul, sau poți face  un traseu  absolut  extraordinar, pe deasupra crestelor.

Traseul are ca durata  in jur de 5-6 ore iar daca nu doresti sa faci traseul,  poti sa te plimbi cat doresti in  aceasta zona din preajma padocului.

Degustari de vinuri

Asa cum ne  asteptatm  prin locurile pe care le vizitam suntem intampinati cu bunatati ale zonelor respective, aici putem degusta deliciile locurilor la  Măcin avem  de degustat  vinuri, recunoscute, puteti face o vizita la Curtea Regală, vizita care cu siguranta nu o sa o uitati.

Puteti vizita atât viile  și întregul complexul de prelucrare a strugurilor iar ziua se incheie  cu o degustare demna de povestit. Aceasta destinatie este des intalnita de grupurile aflate in cautarea unor oferte avantajoase de inchirieri autocare si solutii de transport in general.

Fiecare tip de vin are povestea lui si e recomandat sa ajungi aici la o degustare impresinanta.

Vinurile te vor incanta, mâncarea este foarte buna iar primirea de care o sa aveti parte o sa va multumeasca si o sa reveniti cu mare drag aici.

Petrece  așadar o zi minunata în Nordul Dobrogei la un pahar de vin bun alături de cei dragi și  garantat  vei dori să dureze mai mult aceste clipe  de neuitat.

Cu siguranta vei reveni deoarece  Măcinul,  in aparenta mic, are foarte  multe de aratat. Excursie placuta si o vara frumoasa tuturor!

Write a Reply or Comment