City Break Cluj-Napoca 2019

aprilie 17 2019

City-break Cluj-Napoca

Atractii turistice din Cluj

Municipiul Cluj-Napoca denumit si capitala istorica a Transilvaniei, va invita sa alegeti sa-l vizitati intr-un sfarsit de saptamana, cu siguranta nu veti regreta si o sa doriti sa reveniti. Cand discutam despre city-break Cluj-Napoca 2019, in mod clar vom lua in calcul multiple locatii si zone de interes care va vor face sa va relaxati chiar si pentru cateva zile.

In municipiul Cluj-Napoca regasim tot ceea ce un oras al zilelor noastre  trebuie sa aiba, entuziasm, o energie pozitiva si o paralela cu trecutul foarte vizibila si la indemana vizitatorului  in tumultul vietii cotidiene si  a lipsei timpului.

Aceasta zona  reprezinta una din zonele Romaniei unde  istoria, cultura, politetea si ospitalitatea clujenilor o sa se regaseasca  mult timp in mintea si inimile voastre. Descoperiti Transilvania si bucurati-va de frumusetea acesteia!

atractii turistice cluj napoca 2019

In Cluj-Napoca putem spune ca se fac eforturi foarte mari  pentru a se folosi  bicicleta in locul  traficului rutier.

Turistii primesc recomandari sa  lase masinile la intrarile in oras sau in parcari ale  hotelurilor sau a pensiunilor alese la  cazare si sa foloseasca pentru o vizita a  orasului  bicicleta, este de preferat si in acelasi timp perfect pentru o mini vacanta, mai cu seama daca vremea este prielnica.

In oras sunt destule oferte pentru inchiriere a bicicletelor, de asemenea  sunt si  servicii gratuite.

Situat  in apropierea  Primariei Municipiului, o locatie pe care trebuie sa o vizitezi in mod obligatoriu, parcul Central Simion Barnutiu – acesta reprezinta spatiul verde principal din oras. Cu o vechime de   200 de ani, parcul chiar este  o oaza de verdeata unde aglomeratia orasului monden este indepartata  in schimbul clipelor de  liniste si relaxare.

In parc se afla  Cazinoul Central al Clujului, o minunatie de cladire care  poate fi admirata  de toti trecatorii.

In aceeasi zona  gasim  multe alte oferte de cazare foarte  centrale, numai bine  pentru a avea acces la  tot ce se poate vizita in oras. Grand Hotel Cluj Napoca si City Plaza Hotel,  sunt foarte renumite, le gasim  in imediata apropiere la cateva sute de metri de aceasta locatie.

Daca acum ai ajuns  in oras trebuie sa faci  o oprire  in piata centrala a Clujului. In acest loc puteti vedea cel mai bine  atmosfera aceea  medievala a orasului, punctul pentru interes turistic de pe harta Transilvaniei.

O atmosfera de exceptie si zona  deschisa ideala pentru o plimbare sunt recomandate in acest loc odata ajunsi, aceasta a primit binemeritatul loc, fiind cea mai mare piata medievala din intreaga Europa Centrala si de Sud Est.

In aceste momente, piata este centrul financiar al orasului, aici sunt situate  reprezentante ale unor firme  prestigioase  cum ar fi: Steilmann, United Colors of Benetton si multe alte firme, ideale  pentru doritorii care  prefera sa imbine o vacanta si cateva ore sa le rezerve cumparaturlor.

In Piata gasim doua  obiective turistice ale orasului, renumite, si anume  Biserica Sfantul Mihail, si Ansamblul monumental Matia Corvin din Cluj-Napoca.Ansamblul monumental Matia Corvin din Cluj-Napoca

Este una dintre cele mai importante  edificii de cult din Romania, Biserica Sfantul Mihail a fost  construita in stil gotic si are  80 de metri inaltime, fiind a doua dupa Catedrala Ortodoxa din Timisoara.

In interiorul bisericii sala este inalta, cu blazonul Sfantului Mihail si stema Imperiului Roman pe care le gasim la  intrare. In coltul de sud-vest al acestui edificiu este superba capela Schleunig atribuita Arhanghelului Mihail.

Acestea, alaturi de alte obiective turistice importante, sunt definitorii pentru cultura si importanta municipiului, reprezentand totodata destinatii inedite pentru solicitarile de transport excursii in zona. Fie ca discutam de grupuri restranse sau de cele organizate cu zeci sau chiar sute de pelerini, acestea sunt totodata ideale pentru cererile transport pelerinaje.

In fata bisericii se inalta ansamblul monumental Matia Corvin (Matei Corvin) ce il arata pe regele ecvestru si cei 4 generali ai sai. Statuia are o  vechime de peste un secol si a primit numeroase  premii pentru sculptura, inclusiv unul obtinut la Paris.

  • Alege sa vizitezi Cetatuia

Desigur  puteti incepe cu o scurta incursiune in istoria  captivanta a acestor locuri. Cetatuia, se situeaza pe malul stang al Somesului, cu o vechime  din secolul al XVIII-lea si se regasesteastazi sub forma catorva ziduri, porti si turnuri.

Aflandu-se  in parcul Cetatuii, atmosfera de aici este una de liniste si relaxare, iar pentru cei interesati de istorie aceast loc imbieorasul medieval la viata.

  • Ne indreptam catre Gradina Botanica

Este poate una dintre cele mai intinsesi bogate gradini botanice din Romania gradina botanica din  Cluj, aici terenul de circa 14 hectare detine peste 10.000 de specii de plante intr-un spatiu amenajat cu 6 sere. city-break gradina botanica cluj napoca 2019

Aici in interiorul gradiniigasim si o parte amenajata special cu plante specifice vechiului oras roman Napoca.

Pretul pentru intrare  este de 5 lei iar programul de vizitare in  timpul  verii (15 mai – 15 septembrie) este intre orele 9:00 – 18:00, iar in timpul  iernii (16 sept – 14 mai) orele 9:00 – 17:00.

  •  De vizitat Turnul Tesatorilor

Asezat pe strada Szappany, Turnul Tesatorilor cu numele de Turnul Pompierilor a fost construit in anul 1547 si astazi are ca destinatie un restaurant care are acoperisul de sticla si Muzeul Pompierilor.

  • Bastionul Croitorilor

Bastionul Croitorilor se afla pe strada Baba Novac in zona  Parcului Operei asezat pe locul in care in secolul XIII exista o fortificatie de aproape 7 hectare cu o latura pe raul Somes.

Bastionul a primit numele de la breasla de care a fost ingrijit si pazit, breasla croitorilor, fiind pastrat in stare buna pana in zilele noastre.

In anul 1975 s-a inaltat o statuie memoriala pentru cinstirea  lui Baba Novac, care a fost  tras in teapa in anul 1601 in aceast loc.

  • Nu evitati sa vizitati Muzeul de Farmacie

O recomandare destul de noua in oras este Muzeul Farmaciei ce serbeaza  foarte multe generatii de farmacisti ce au contribuit pentru  orasul Cluj.

Construit in secolul XV, muzeul ne prezinta astazi o expozitie de peste 3.000 de exponate care ne dezvaluie retete, sigilii, prese,  recipiente si instrumente farmaceutice  din acele timpuri medievale si un laborator in pivnita.

Muzeul de Farmacie poate fi vizitat de marti pana duminica intre orele 10:00 si 16:00 pe tot timpul anului.

Cluj-Napoca este precum  un magnet pentru turisti, mai ales in ultimul timp, pentru ca  aici se organizeaza festivaluri care au  atras si atrag foarte multi vizitatori, evenimente culturale si  sportive.

Si, de remarcat, nu doar  legat de  turism a devenit Clujul foarte recunoscut, tot mai multi tineri interesati de afaceri si companii isi deschid aici firme, dupa ce autoritatile au investit foarte mult in majoritatea  domeniilor mai ales in  infrastructura.

Vacanta placuta si vreme frumoasa!

One comment

  1. […] care merita sa le vizitezi. Dupa cum am mai mentionat si in cazul altor capitale europene precum Praga, si in acest caz este nevoie de timp si de energie pentru a te bucura de intreg […]

    Răspunde

Write a Reply or Comment